Яйчена салата с Lupa.bg: Картофена със зелени аспержи
за 2 порции, 45 мин
Продукти
500 г картофи
1 връзка зелени аспержи
2 с.л. заквасена сметана
2 с.л. майонеза
3 с.л. кисело мляко
1 с.л. оцет
2 ч.л. горчица
див лук или зелени пера на пресен лук
сол и черен пипер
2 сварени яйца
Приготвяне
Картофите, без да се белят, се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се, заливат се със студена вода и се обелват.
Почистените зелени аспержи - отрязва се долната по-твърда част, се бланшират във вряща подсолена вода 4-5 мин. – най-добре завързани на снопче. Веднага се изплакват в студена вода. Нарязват се косо напречно на парчета около 3 см или се оставят цели.
Разбъркват се заквасената сметана, майонезата, киселото мляко с оцета и горчицата. Подправя се със сол и черен пипер.
Картофите се нарязват на филийки. Разбъркват се внимателно с аспержите и се заливат със соса.
Поръсва се с наситнения зелен лук и се гарнира с нарязаните варени яйца.