Юнайтед на върха в Каталуня

Червените дяволи искат победата над Барса, почетоха паметта на феновете на Ливърпул

Спорт
15:34 - 16 Април 2019 (обновена)
1593
Юнайтед на върха в Каталуня

Футболистите на Манчестър Юнайтед пристигнаха вчера в Барселона, а днес ще излязат в четвъртфинална среща-реванш срещу блаугранас в Шампионската лига.

Първият двубой беше спечелен на "Олд Трафорд" от каталунците с 1:0 - резултат, който англичаните и мениджърът им Оле Гунар Солскяер определиха като "не толкова лош".

Футболистите на 45-годишният мениджър на Червените дяволи демонстрираха добро настроение - и на тренировката на "Камп Ноу", и по време на разходката из града.

С отбора е и Сър Алекс Фъргюсън, който преди 20 години, на 26 май 1999-та, изведе тима до Требъла, спечелен именно на терена на Барса след драматичния успех с 2:1 над Байерн на финала.

На върха на хотела, където е отседнал отбора на Манчестър Юнайтед, петима играчи позираха с усмивка - Маркос Рохо, Алексис Санчес, Хуан Мата, Неманя Матич и Ромелу Лукаку, а фотосът беше публикуван в официалния Туитър акаунт на клуба.

Пак там, в Туитър, ръководството на Манчестър Юнайтед изрази своята съпричасност към загиналите фенове на Ливърпул, които намериха смъртта на "Хилзбъро" в Шефилд, където през 89-та мърсисайдци играха полуфинал за Купата на ФА с Нотинтам Форест.

Трагедията се случи точно преди 30 години - на 15 април.

"Мислите ни са насочени към семействата на всички загинали фенове на Ливърпул. Вечна памет на починалите в трагедията на "Хилзбъро" през 1989 година. В такива моменти съперничеството трябва да остане настрани, загубата е голяма за всички", написаха от Манчестър Юнайтед.