За Денков 2/3 от българите били щастливи

Политика
12:57 - 20 Декември 2023
1483
За Денков 2/3 от българите били щастливи

Оптимизмът ми за новата година не се основава само на народните поверия, а и на трезвите проучвания на социолозите. Три изследвания на общественото мнения през последната седмица показаха, че българите гледат все по-уверено напред. За пръв път от много години 2/3 от хората се чувстват щастливи, а повечето от половината вярват, че новата година ще е по-добра за тях.

С този небивал оптимизъм премиерът Николай Денков откри заседанието на Министерски съвет. Това се случи минути, след като министрите посрещнаха коледарчета, които им пяха песни. 

"Това управление има смисъл, само ако хората усещат промяната и грижата за тях. Последните дни промените в Конституцията, бюджетът, политиките, свързани с добрите знаци за Шенген, показват, че усилията ни постепенно водят до успех, а хората усещат грижата за тях", изтъкна Денков.

"Идва Рождество Христово. Нека да го посрещнем, доволни от усилията, които ни обединяват, и по-смирени пред различията, и с вяра, че успехите идват, когато посрещаме предизвикателствата заедно", завърши премиерът.