За кражба на маратонки: Карък легна в затвора за 16 месеца

Крими
13:23 - 07 Ноември 2019
1525
За кражба на маратонки: Карък легна в затвора за 16 месеца

Карък открадна маратонки „Адидас” на стойност 145 лева, след това ги продава на първия срещнат авер за 3 лева, но на финала се оказа в затвора с 16-месечна присъда.

Мъжът от кърджалийския квартал „Боровец” задигнал спортните обувки, оставени пред вратата на жилище във „Възрожденци”. Прибрал се в махалата си и ги шитнал на свой познат, който обаче се усъмнил, че стоката е крадена. Кърджалиецът бодро го уверил, че намерил марковите обувки до контейнер в града.

В същото време собственикът установил липсата им, прегледал записите на охранителната камера пред дома си и...16 месеца затвор при „строг” режим за крадеца, който извършил деянието при „опасен рецидив”.

Новината на 24rodopi.com бе потвърдена от Апелативната прокуратура в Пловдив. До момента 44-годишният апаш има 15 присъди, от които една е за разрушаване и повреждане на вещи, а останалите за кражби. Последната присъда от две години „лишаване от свобода“ е изтърпял през ноември 2018 г., посочиха от държавното обвинение. Присъдата вече е влязла в сила.