ЗА ВАС, ГЕРОНТОФИЛИ: Чичолина на 70 (ГАЛЕРИЯ)

Баба Илона Сталер взима пожизнена депутатска пенсия

Шоу
14:52 - 26 Ноември 2021
5207
ЗА ВАС, ГЕРОНТОФИЛИ: Чичолина на 70 (ГАЛЕРИЯ)

Иконата на порното Чичолина става на 70 г. днес. Родената като Илона Сталер през 1951 г. в Унгария блондинка, минала през двете най-древни професии - проституцията и политиката, няма намерение да се дава на хода на времето.

„Чувствам се на 40, най-много на 44 г.”, каза пред италианско радио Чичолина. Тя е събрала цялото си семейство в Италия и роднините си от Унгария, за да празнува юбилея.

След като става световноизвестна порноактриса, Илона Сталер реши да се занимава с политика през 1979 г., когато за пръв път се кандидатира за италианския парламент през листата на Lista del Sole. През 1985 г. Сталер отива в партията Partito Radicale, които са против членството на страната в НАТО и се обявиха срещу развитието на ядрената енергетика. Така през 1987 г. с около 20 000 гласа тя е избрана за депутат от провинция Лацио.

Паралелно с депутатското си място Чичолина продължава работата си в порнографски филми и е единственият действащ депутат в света, снимал се за Плейбой.

През 1991 г. Радикалната партия вече й се струва недостатъчно радикална и тя се включва в основаването на нова партия – Партията на любовта. Чичолина повече не е преизбрана за депутат.

Още 3 години продължават опитите й да продължи в политиката – както в Италия, така и в родната Унгария. Последният й опит е през 2002 г. – отново неуспешен.

При пенсионирането си през 2011 г. тя получава като бивш депутат пожизнена месечна пенсия от 3250 евро.