Забраниха на мъж да се качи на самолет заради дебелата му котка

Пълничкият Виктор пътувал със собственика си от Рига до Владивосток с прекачване в Москва

Новини
16:13 - 08 Ноември 2019
1525
Забраниха на мъж да се качи на самолет заради дебелата му котка

В Шереметиево мъж не получи право да се качи на самолет от Москва до Владивосток заради "твърде дебела котка". Това разказа самият пътник Михаил Галин във Facebook, предава РИА Новости.

Името на домашния любимец е Виктор, той пътувал със собственика от Рига до Владивосток с прекачване в Москва. На летището в Рига пътника с животното се качили на самолета и безопасно стигнали до руската столица. На ветеринарния контрол в Шереметиево обаче след като в паспорта на животното бил поставен печат, човекът отишъл до бюрото за регистрация.

Служителка на летището, според Михаил, няколко пъти премерила и претеглила целия му багаж, след което заявила, че котката също трябва да бъде поставена на кантара. Оказало се, че домашният любимец е отчел до десет килограма, заради което може да се транспортира само в багажното отделение.

Мъжът се опитал да обясни на служителката на летището, че котката няма да оживее до Владивосток, но тя отказала да "поеме отговорност" и да наруши инструкциите. Тогава Михаил се отказал от полета.

За да бъде пусната в салона 10-килограмовата котка, мъжът решил да намери подобно животно с по-ниско тегло.

Миниатюрната Фийби, която отговаря на стандартите на авиокомпанията, станала котка-дубльор. В резултат на това Михаил и котката му Виктор получили бордна карта и спокойно стигнали до Владивосток.