Задържаха двама за откраднатите 467 578 лева от фармацевтичния склад в Плевен

Престъпниците са ползвали автомобил с щори, за да не бъдат заснети от камерите

Общество
15:31 - 05 Юни 2020
1243
Задържаха двама за откраднатите 467 578 лева от фармацевтичния склад в Плевен

От фармацевтичния склад в Плевен са откраднати 467 578 лева на 1 юни, установи разследването на случая до момента. Това съобщи днес наблюдаващият прокурор по делото Нанка Рачева от Окръжна прокуратура - Плевен.

Престъпниците са ползвали автомобил с щори за закриване на регистрационните номера на колата, за да не могат да бъдат заснети от камери, както и технически средства за прихващане и заглушаване на сигнали на охранителна техника. Рачева поясни, че при залавянето им в София, в техния автомобил са открити 238 478 лева и ползвани от тях шперцове. Преди това от мястото на обира в Плевен, са събрани други 229 100 лева разпилени пари около сградата.

Двамата извършители са от София - на 51 и 46 години, и са им повдигнати две обвинения - за взломна кражба в особено големи размери, което представлява особено тежък случай, и за деяние, извършено в условия на повторност, поясни прокурорката. Тя е внесла искане в Окръжния съд за налагане на постоянна мярка "Задържане под стража" на двамата. Те са в Затвора в Плевен, където са закарани веднага след като били задържани в нощта на престъплението от столичната полиция.