Задържаха рекордьор с 38 кримирегистрации след поредна кражба

Новини
12:10 - 23 Май 2022
1068
Задържаха рекордьор с 38 кримирегистрации след поредна кражба

38-годишен мъж, специализиран контингент по линия “Престъпления против собствеността”, е задържан за 72 часа във Велико Търново.

На 18 май е заявена кражба на дамска раница, кожено портмоне, органайзер и документи. В жилището в областния град е проникнато през незаключена врата.  В РУ Велико Търново е образувано досъдебно производство.
Установен е извършителят – мъж от бургаско село, многократно осъждан, с 48 криминалистически и съдебни регистрации за извършени криминалния престъпления.

Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.196, ал. 1, т.1 от НК. С постановление на ВТРП е задържан за срок до 72 часа, внесено е искане за налагане на мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Част от инкриминираните вещи са върнати на собственика.

Друг извършител на кражба остава в следствения арест във Велико Търново. На  18 май е привлечен в качеството на обвиняем за извършено посегателство. Производството е образувано за кражба през март на техника и вещи от имот в местността „Пишмана“ във Велико Търново. Част от инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика.
На 20 май Великотърновският Районен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“