Задържаха съдебен заседател

Новини
13:23 - 03 Юни 2020
2207
Задържаха съдебен заседател

Симеон П. е задържан до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура в Шумен. Мъжът е издирван с европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Лоди за кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

След задържането на 23-годишния мъж на 2 юни в полицията в Шумен се оказало, че той е съдебен заседател, за което незабавно прокуратурата е уведомила ръководството на съда.

Престъплението, за което съдът в италианския град Лоди издирва българина, се наказва с "лишаване от свобода" от две до осем години и по българския Наказателен кодекс.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение "задържане под стража" на Симеон П. до предаването му на италианските съдебни власти.

С европейска заповед за арест съдът в Лоди издирва за същото престъпление и 40-годишната Атанаска В. Тя също е задържана от Окръжната прокуратура в Шумен до 72 часа и ще се иска постоянен арест и за нея, до предаването й на властите в Италия. Жената е осъждана три пъти в България за кражба на дебитна карта и теглене на пари от нея, както и за джебчийска кражба.