Заключиха дилър от Пазарджик

Младият мъж е неизвестен на полицията до момента

Новини
13:38 - 01 Септември 2020
1527
Заключиха дилър от Пазарджик

Дилър на наркотици и 500 дози синтетичен кабиноид са разкрити при полицейска операция в ромския кв. "Изток" на Пазарджик. Акцията е проведена в понеделник, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. При претърсване в жилището на 21-годишния И.А. полицаите открили полиетиленов плик, пълен със суха зелена листна маса.

Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Намерени са и вече подготвени 74 малки полиетилеови топчета, съдържащи от същия по вид дрога. Заедно с тях полицаите намерили заготовки за разфасоване и оформяне на дозите, електронна везна, както и множество лични документи, оставени в залог на дилъра от негови клиенти. Иззета е цялата намерена дрога, която е с обща маса от близо 90 грама.

Според разследващи от нея е можело да бъдат изработени над 500 малки дози с така наречената "къпана трева".

Дилърът е неизвестен на полицията до момента, няма криминални прояви и регистрации. Младият мъж е задържан.

В хода на полицейската операция служителите на участъка в кв. "Изток" спрели за проверка и лек автомобил "Рено", управляван от живеещия в квартала Й.К. Мъжът превозвал с колата си три полиетиленови чувала с общо 30.4 килограма сух нарязан тютюн без бандерол. Стоката е иззета, а спрямо притежателя й се води бързо производство.