Зам.-шефът на ДПС за грозните надписи: Агресия! Петков е готов на всичко за властта

Виждам методите на съветска Русия от 60-те у нас, коментира Станислав Анастасов

Новини
11:53 - 20 Юни 2022
3008
Зам.-шефът на ДПС за грозните надписи: Агресия! Петков е готов на всичко за властта

След като откри бележки с обидни надписи пред вратата на дома си, зам.-шефът на ДПС Станислав Анастасов даде детайли и направи коментар в социалните мрежи за вандалщината. Той не е подал сигнал в полицията.

"Агресия! Агресия от вестниците на Прокопиев, агресия от трибуната на Народното събрание и най-вече говоренето на Кирил Петков, че чрез сила власт се взема и власт се задържа. Със сила, с натиск и с рекет – над близки, над семейства, над всички.", коментира той пред „Стандарт” бруталния тормоз, на който той и семейството му бяха подложени.

Домът на народния представител осъмна с надписи „Подлога на ДПС” и „Тук живее национален предател”. Тези хора са готови на всичко. Виждам, че са готови да противопоставят български граждани срещу български граждани само и само да запазят властта, която в момента е тотално нелегитимна от демократична гледна точка, коментира още Анастасов.

Той пусна и пост във фейсбук:

Новият начин на действие на #ПРОМЯНАТА и #УМНОКРАСИВИТЕТА - посещение по домовете. Разбира се, от непознат другар с партийно поръчение, написа Анастасов. И продължи: Демокрация? Човешки права? Морал? Едва ли... Остава само един въпрос. Кога да чакаме новата Кристална нощ? Или ще ни пребивате докато си водим децата на училище?

Анастасов даде подробности как е открил обидните надписи.

Съпругата ми слезе сутринта, за да изпрати детето ни на лагер. Вземат го с автобус пред входа ни. И намери тези надписи закачени вътре във входа. Снощи към 22 ч. изхвърлях боклука и такова нещо нямаше, което означава, че някой през нощта го е закачил. Входът, между другото има лесен достъп, вратата лесно се отваря, обяснява той.

Той се надява 7-годишното му дете да не ги е видяло . Но уточнява:" Предполагам, че жена ми, след като ги е видяла, го е разсеяла. Детето ни е на 7 години и може да чете."

Агресия? Агресия, агресия, агресия. Агресия от вестниците на Прокопиев, агресия от трибуната на Народното събрание и най-вече говоренето на Кирил Петков, че чрез сила власт се взема и власт се задържа. Със сила, с натиск и с рекет – над близки, над семейства, над всички.
Вчера се появиха призиви във фейсбук за щурм на парламента в сряда, когато ще се гласува вотът на недоверие срещу кабинета и за психически тормоз и пречупване на депутати, за да подкрепят кабинета. Виждате ли връзка?, пита риторично зам.-шефът на ДПС. 

Виждам опитите за натиск. Нещо повече – виждам методите на съветска Русия от 60-те години в България, които някои хора явно са научили през семействата си като начин действия, като разбиране за власт, демокрация и държава. Това виждам аз – всичко, което Георги Марков е описал в своите „Задочни репортажи”. Който се съмнява, нека прочете книгата му и ще види нещата едно към едно, призовава Анастасов. 

Тези хора са готови на всичко. Виждам, че са готови да противопоставят български граждани срещу български граждани само и само да запазят властта, която в момента е тотално нелегитимна от демократична гледна точка, обобщава  Анастасов.