Заместник главният секретар на МВР връчи нови пистолети и тейзери на служители в Разград

Общество
16:32 - 30 Март 2023
1219
Заместник главният секретар на МВР връчи нови пистолети и тейзери на служители в Разград

Заместник главният секретар на МВР връчи нови пистолети и тейзери на служители в Областната дирекция на МВР в Разград.

На церемония в дирекцията от главен комисар Станимир Станев получиха пистолети „Валтер“ началниците на районните управления в Исперих и Кубрат, както и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева.

Заместник главният комисар на МВР отправи пожелание към служителите да ги ползват предимно за учебни цели и да не се налага употребата им в реални ситуации, посочи Георгиева.
Главен комисар Станев е подчертал, че подновяването на екипировката, оборудването, въоръжението и автопарка във всички структури е основен приоритет на професионалното и политическо ръководството на МВР. Целта е постепенно от министерството да бъдат изтеглени старите „Макаров“ и служителите да бъдат превъоръжени с автомати „Скорпион“ и пистолети „CZ“. Полицейските служители заслужават да разполагат с най-модерно оборудване, за да имат самочувствие при изпълнение на служебните си задължения, е посочил още заместник главният секретар. 
Илияна Георгиева добави, че при визитата си в Разград той е проверил създадената организация за охрана на предстоящите избори и опазването на обществения ред.