Запалиха посред нощ гигантско гей знаме върху фасадата на "Уолтопия"

Новини
20:21 - 08 Юли 2020
5879
Запалиха посред нощ гигантско гей знаме върху фасадата на "Уолтопия"

Неизвестни с маски на лицата са запалили флага с цветовете на дъгата, разположен на фасадата на сградата на "Уолтопия" в София, съобщиха от организацията "Действие", която разпространи снимки и видеокадри от палежа.

Знамето с цветовете на дъгата се поставя като символ на подкрепа за ЛГБТ общността по време на прайд месеца в България (обикновено юни - б.р.)

Инцидентът е станал на 4-ти срещу 5-ти юли (събота срещу неделя) през нощта. Палежът е извършен от четири момчета. Едното от тях държи запалена факла в ръцете си, а другите пръскат долната част на флага със запалима течност с помощта на водни пистолети, след което знамето пламва, а младежите побягват. Това се вижда от разпространеното видео, заснето от охранителните камери на сградата.

Охранителят е подал сигнал на телефон 112. Полиция обаче не е дошла на мястото на инцидента, твърди гардът, цитиран от "Действие".

Все още се работи за уточняване на повече подробности по случая.

Знамето беше издигнато на сградата "Уолтопия" на 9 юни за трета поредна година в знак на съпричастност с гей общността в България. Припомняме, че тази година заради противоепидемичните мерки традиционният за столицата гей парад не се състоя.