Запис №4: Без Слави. Корнела просто иска кеш поток

Още един запис с Кирил Петков и Асен Василев изплува предизборно

Политика
15:05 - 23 Май 2024
15401
Запис №4: Без Слави. Корнела просто иска кеш поток

Пореден епизод от сериала със записите на "Продължаваме промяната" беше публикуван днес. Както и предишните три епизода, и този се появи първо в сайта "Афера".

Чуват се Кирил Петков, Асен Василев, както и глас на жена. Качеството отново е ниско, но се разбира как Петков се обръща към Василев с думите:

"Без ИТН. Без Слави", по-късно продължава с "отиваш при Корнелия и й казваш, че колите, пътищата са твои, тя там... Ние знаем", а Василев отговоря с "Ние знаем. Корнела просто иска кеш поток."

Женският глас, който е по-труден за идентифициране, се включва с коментар, който гласи, че "това е огромен риск за нея, това е огромен риск, това е много голям риск."

За разлика от предишните случаи, този път от "Афера" не посочват кога и къде според тях е записан разговорът.

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" управляваха с БСП и ИТН в продължение на 7 месеца и 20 дни. Т.нар. Четворна коалиция беше оглавявана от Кирил Петков като министър-председател, а Асен Василев и Корнелия Нинова бяха вицепремиери. 

Първият аудиофайл беше публикуван от изданието на 20 май, а на следващия ден излязоха още два. Във всички тях се чува гласът на Кирил Петков. Други участници са Асен Василев и Лена Бориславова.

Според някои се чуват епизодично и гласовете на Пламен Бобоков и покойния вече Алексей Петров.

Кирил Петков предположи, че разговорите са записвани в централата на "Продължаваме промяната" на столичната улица "Чаталджа", а репликите са монтирани така, че да внушават съмнения сред избирателите точно преди изборите за български и европейски парламент на 9 юни. Доскорошният партньор в последното правителство Бойко Борисов реагира остро срещу бившите си партньори и заяви, че "те бързо трябва да влязат в затвора", а Делян Пеевски нарече чутото "зловеща работа".