Заплашваният прокурор е наблюдаващ по делата на Божков

Новини
12:11 - 07 Април 2022
4183
Заплашваният прокурор е наблюдаващ по делата на Божков

По информация на NOVA заплашеният с убийство прокурор е Ангел Кънев. Предполага се, че бивш служител на МВР е автор на заплахата.

Кънев е наблюдаващ по делата на Божков и заради това от миналата година е с назначена охрана.

Тогава беше установено, че близки до Божков го следят и бяха снимали как влиза в сградата на НАП.

Според запознати в края на 2021-а Върховната касационна прокуратура започнала да разследва „специалния” прокурор Ангел Кънев по няколко члена от НПК, касаещи престъпления по служба, лично облагодетелстване и търговия с влияние.

Последното се изразявало в приемане на подкупи в особено големи размери от няколко знакови бизнесмени и последващо поемане на задължения пред тях да организира „ударна група” за тормоз на лица и фирми, които са неудобни на поръчителите.

Групите се състояли от различни по ранг служители, магистрати и представители на различни агенции в изпълнителната власт. Те имали задача по всички възможни начини да нанасят вреда на поръчаните от спецпрокурора Кънев физически и юридически лица, твърдят източници на skandalno-bg.com.

От информацията става ясно, че е образувана преписка срещу Ангел Кънев за това, че е получил „материални” и по всяка вероятност парични облаги от собствениците на голямо земеделско дружество, и винпром, за да отстрани от пътя им техен конкурент.

За награда Кънев се сдобил със земеделски земи в защитени зони, фиктивно закупени, но на цени доста под пазарните – факт, който беше шумно огласен в разследване на „Свободна Европа” от май 2019 г.

Тогава стана ясно, че прокурор Кънев се е сдобил с имоти в село Малък манастир, община Елхово, както и с още един в село Козичино, община Поморие.

Отделно от това обвинителят закупил още четири поземлени имота през 2016 г. в село Планиново, община Тополовград.

Очаквайте подробноти!