Започна делото срещу мъж, обвинен в жестокото убийство на доведения си 4-годишен син

Новини
12:09 - 28 Юни 2024
1304
Започна делото срещу мъж, обвинен в жестокото убийство на доведения си 4-годишен син

Петчленен състав на Хасковския окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу Генджебай Зюки Мехмед, на 48 г., който е обвинен в извършено с особена жестокост убийство на 4-годишния си доведен син.

Детето е бито по главата, тялото и крайниците с ръце и бухалка. При случая на Бъдни вечер през 2022 г. пастрокът, който според обвинението е бил употребил алкохол и наркотици, пребива с дървена бухалка и нанася средна телесна повреда и на биологичната майка на детето Гюлтен Мехмедали.

Инцидентът се случва в условията на опасен рецидив. Защитата на Мехмед поиска в разпоредителното заседание делото да бъде върнато на прокуратурата за ново разследване с мотива, че има допуснати процесуални нарушения. Магистратите обаче отхвърлиха искането. 

"Не съм виновен. Малкият падна, удари си главата и изпадна в безсъзнание. Правех му изкуствено дишане, лично го откарах с автомобила си в "Спешна помощ", каза пред репортери преди началото на процеса подсъдимият.

Роднините на пострадалите са внесли граждански искове за кръвнина на стойност 720 000 лева. Делото ще продължи на 16 юли.