Защитникът на касапина Рагевски се отказа от него

Адв. Бойко Даков не може да поеме убиеца на брокерката Бахлова и строителя Юмер по морални съображения

Общество
16:52 - 27 Март 2023
2364
Защитникът на касапина Рагевски се отказа от него

Окръжен съд Бургас проведе разпоредително заседание по делото за убийството на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, с подсъдим бившият предприемач Станимир Рагевски. 

По време на заседанието стана ясно, че избрания резервен защитник от Адвокатска колегия Бургас -  адвокат Бойко Даков, не може да приеме защитата на Рагевски по морални съображения. 

Окръжен съд Бургас определи, че предвид фактическата и правна сложност на делото и обема на събрания доказателствен материал, както и с оглед дългосрочното разглеждане на процеса, трябва да бъдат назначени резервен съдебен заседател и защитник. 

Съдът допусна за съвместно разглеждане предявения граждански иск от дъщерята на убитата Бахлова за  заплащане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди, в размер на 500 000 лв. Наследничката на Бахлова бе конституирана като частен обвинител и граждански ищец.

За съвместно разглеждане в наказателното производство бе допуснат и предявения граждански иск от майката на убитата Теодора, в размер на 300 000 лв.