Затворничката Евгения Банева се юрна към Брюксел

Обвиняемата в пране на пари бизнесдама е водач на листата на „Българско национално обединение”

Актуални новини
16:10 - 17 Април 2019
4329
Затворничката Евгения Банева се юрна към Брюксел

Обвиняемата в пране на пари Евгения Банева влиза в надпреварата за място в новия състав на Европейския парламент, стана ясно от съобщение на Централната избирателна комисия.

Свикналата на златни мебели и мраморни подове милимионерша в момента е в ареста, след като заедно със съпруга си Николай Банев беше заловена в края на октомври с европейска заповед за задържане във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод "Полимери", укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина.

Банева е водач на листата на партия "Българско национално обединение", която е изпратила листата си в ЦИК на 15 април 2019 година. Предложението на формацията е подписано от лидера Георги Венелинов Георгиев.

Сега партията е регистрирана с Решение № 114-ЕП от 9 април 2019 г. на ЦИК.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Евгения Банева за втори път се кандидатира за евродепутат. На предишните избори тя получи малко над 6000 гласа или 0,276% от гласовете на избирателите.