Зеленчукови кюфтета на тиган
за 4 порции, 30 мин
Продукти
2 яйца
2 морковa
4 картофa
100 г царевица от консерва
1 малка глава целина
2 тиквички
2 глави лук
2 с.л. брашно
3-4 с.л. зехтин или олио
магданоз
черен пипер и сол
Приготвяне
Тиквичките, обелените моркови и целина се нарязват на малки кубчета.
Картофите се сваряват и се обелват. Намачкват се и се разбъркват със зеленчуците.
Обеленият лук се наситнява и се запържва около 1 мин. в 1 с.л. загрят зехтин или олио. Разбърква се с царевицата и се подправя със сол, черен пипер и магданоз.
Разбиват се яйцата и се разбъркват с брашното на гладка смес. Добавят се другите две смеси и се разбърква.
С голяма лъжица се загребва и се сипва в загрятата останала мазнина.
Пържи се до златисто кафяво от двете страни. Отцеждат се върху кухненска хартия.
Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.