Зеленчукови кюфтета на тиган

за 4 порции, 30 мин

Кухня
07:49 - 20 Юли 2020
7642
Зеленчукови кюфтета на тиган

Продукти

2 яйца

2 морковa

4 картофa

100 г царевица от консерва

1 малка глава целина

2 тиквички

2 глави лук

2 с.л. брашно

3-4 с.л. зехтин или олио

магданоз

черен пипер и сол

Приготвяне

Тиквичките, обелените моркови и целина се нарязват на малки кубчета.

Картофите се сваряват и се обелват. Намачкват се и се разбъркват със зеленчуците.

Обеленият лук се наситнява и се запържва около 1 мин. в 1 с.л. загрят зехтин или олио. Разбърква се с царевицата и се подправя със сол, черен пипер и магданоз.

Разбиват се яйцата и се разбъркват с брашното на гладка смес. Добавят се другите две смеси и се разбърква.

С голяма лъжица се загребва и се сипва в загрятата останала мазнина.

Пържи се до златисто кафяво от двете страни. Отцеждат се върху кухненска хартия.

Очаквайте готварска книга 84 стр. "Българска трапеза" с най-любимите ни ястия. 125 рецепти в традиционен и в модерен стил.