Земеделци се събират на протест в Русе

Заложените в Стратегическия план екосхеми ще вкарат производителите в капан, смятат недоволните хора

У нас
20:02 - 03 Февруари 2023
2215
Земеделци се събират на протест в Русе

Земеделски производители от цялата страна се вдигат на протест в Русе, след като служебният кабинет не промени в Стратегическия план за земеделие. Към момента редица „екосъобразни” изисквания пречат на бизнеса и са в ущърб на реалните производители.

Ето какво написаха от няколко национални сдружения по повод протеста в декларация:

Уважаеми колеги, Днес разбираме, че имаме нов/стар служебен кабинет. Ние, представители на осем браншови организации от сектор „Плодове и зеленчуци“, месеци наред настояваме за промени в Стратегическия план за земеделие на България, така че той да е в полза на реалните производители на плодове и зеленчуци.

Многократно предупредихме, че заложените там екосхеми ще вкарат производителите в капан. Резултат няма, а сега безпокойството ни е още по-голямо.

Това ни принуждава да организираме мирен протест, който ще се проведе тази събота, 4 февруари, 2023 г. на кръговото на Дунав мост в Русе от 14:00 до 18:00 часа.

Приканваме всички Вас, нашите колеги земеделци, да се включите за благото на всички ни. Промените са важни и наложителни.

Настояваме за справедлив стратегически план, за да можем да участваме по схемите и мерките в него. Най-после трябва да бъдем чути, разбрани и подкрепени. Крайно време е държавата да си влезе в ролята.