Жена получи 151 изгаряния след лазерна епилация в Пловдив

Пораженията са с големина 1,2 на 1,4 сантиметра

Общество
11:00 - 31 Юли 2024
2533
Жена получи 151 изгаряния след лазерна епилация в Пловдив

Жена сигнализира за получени множество изгаряния след процедура с лазерна епилация. На 25 юли тя посещава пловдивска клиника за премахване на окосмяване по гърдите и корема.

"След извършената процедура на гърди и на корем, както и на горна устна – на лазерна епилация – останаха около 150-160 изгаряния. Като по гърдите и корема бях преброила и посочила точно осем косъма", разказва тя.

Потърпевшата настоява за анонимност и разказва какво е последвало.

„Дадоха ми ледени компреси, защото много ме болеше. Прибирайки се вкъщи, буквално се шокирах. Цяла нощ не съм спала, защото си правих ледени компреси. На въпроса ми кога ще минат тези изгаряния, защото ми предстои лятна почивка на море – управителката на клиниката или собственичката ми отговори, че може би от порядъка на 2 седмици, 20 дена, но не е проблем – може да ползвам цял бански", разказа пред Би Ти Ви жената.

Удостоверение, издадено от д-р Стела Янчева от отделението по съдебна медицина на университетската болница "Свети Георги", констатира 151 изгаряния по корема и гърдите, всяко от които с големина 1,2 на 1,4 сантиметра. Заключението: било е причинено разстройство на здравето.

От клиниката са категорични, че са спазени всички правила за безопасност. Служителка обаче обясни, че минимум месец преди такава процедура човек не трябва да се излага на слънце, а това в случая не е било така и е подценила ситуацията.

Снимката е илюстративна