Жена взе по 500 лв. от шестима мароканци, за да ги превози до София

Каналджийката е осъдена по бързата процедура и е конфискувана колата й

Общество
12:46 - 24 Март 2023
1209
Жена взе по 500 лв. от шестима мароканци, за да ги превози до София

Само за два дни по бързо производство на Районна прокуратура - Стара Загора е осъдена 28-годишната Н.И, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Жената е призната за виновна за това, че на 21.03.2023 г. на автомагистрала „Тракия“, в землището на община Братя Даскалови чрез използване на лек автомобил, марка „Ауди“ е подпомагала 6 граждани на Мароко да преминават в страната в нарушение на закона.

Н.И. се съгласила да превози мигранти. Неин познат й изпратил локация на място, откъдето да ги вземе. Мароканските граждани били преминали границата с водач от арабски произход на 10 март 2023 г. и десет дни вървели пеша, за да стигнат до отбивка на автомагистрала „Тракия“. Там с лек автомобил „Ауди“ ги чакала Н.И. Всеки един от тях щял да плати по 500 лева за превоза до София. Автомобилът с чужденците бил спрян от полицейски патрул на км 170 на автомагистрала „Тракия“ в землището на община Братя Даскалови. 

Районен съд - Чирпан наложи на Н.И. наказание от 8 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 1000 лева. Тя е признала вината си. Лекият автомобил, марка „Ауди“, с който е извършено престъплението, е собственост на Н.И. Той е отнет в полза на държавата. Наказанието е наложено след споразумение, одобрено от съда в Чирпан.