Жители на "Делта Хил" пред Lupa.bg: Няма как Ланге да е убит и преместен

Целият комплекс е опасан от камери и охранителни будки

Общество
16:40 - 16 Август 2022
9976
Жители на "Делта Хил" пред Lupa.bg: Няма как Ланге да е убит и преместен

Жители на баровския квартал "Делта Хил" по категоричен начин отричат тезата  на разследващите, че  бизнесменът Удо Ланге е убит на друго място и преместен в комплекса.

Те разказват пред медията ни, че целият "Делта Хил" е опасан с камери, а между сградите има много будки с мускулести охранители. "Тук не може и пиле да хвъркне без да бъде забелязано, изключено е някой външен човек да извърши подобно престъпление и да мести тяло. Полицаите, които правиха огледа веднага се убедиха, че това няма как да се случи. Незнайно защо в медиите излезна такава версия", каза пред сайта ни собственик на баровски имот.

В разговорите си помежду им, хората категорично отхвърлят и версията арестуваният служител на съпругата на бизнесмена да извършител на престъплението.

Според тях убиецът е много по-близък човек на швейцарския богаташ.

Арестуваният Борислав Панев е служител на съпругата на убития Удо Ланге. От прокуратурата заявиха, че заподозреният мъж и жената са имали лични и служебни отношения. На този етап няма данни тя да е съпричастна, но не е изключено разследването да се завърти в друга посока..

До обвинението се стига, след като пред съдия е разпитана съпругата на убития Елизабет. Именно тя е разказала, че убийството е извършено в гаража от служителя в нейната пекарна.

От прокуратурата съобщиха, че по време на убийството тя също е била в имота. Към момента не е ясен точният механизъм. Установено е, че Ланге има нараняване на белия дроб, както и рана на врата. Събрани са доказателства за определен тип оръжие. От прокуратурата казаха, че няма данни това да е метален шиш, каквато неофициална версия има. Чакат се резултати от назначените експертизи.

Удо Ланге беше намерен мъртъв в четвъртък вечерта от съпругата си в дома им във вилното селище "Делта Хил" в пернишкото село Кладница.

Синът му сгази човек и беше задържан за кратко време.

Lupa.bg обаче получи информация, че още в деня след произшествието, той е бил освободен и е посетил баровския имот, в който беше намерен убит баща му.

Хора в съседното на квартала село Кладница шушукат, че семейството на покойния бизнесмен е с огромни финансови възможности и влияние заради тях. Не е изключено задържаният мъж да не само изкупителна жертва, шушукат те.