Жорж Ганчев пред Lupa.bg: Държа фронта, Чичо Господ си е свършил работата

Колоритният политик се цери сред природата във Владая, почти не яде месо

Изповеди
21:06 - 18 Юли 2019
6037
Жорж Ганчев пред Lupa.bg: Държа фронта, Чичо Господ си е свършил работата

Една година след като бе ударен от масивен инфаркт, един от най-колоритните ни политици - Жорж Ганчев, изненадва всички с уникална издръжливост и сила на духа. „Държа фронта. Минах през 9-те кръга на ада, но ето ме отново налице”, сподели пред Lupa.bg топ политикът от зората на демокрацията.

Въпреки че само след месец и половина ще закръгли 80, Жорж не се е предал и не е изгубил чувството за хумор. Не спира да води и предаването си по телевизия „Евроком“.

„Чичо Господ си е свършил работата. Животът продължава”, заключи философски Шпагата със смях. И увери, че неговата история, с Божията помощ, си е едно чудо. Но предупреди, че „човек не бива да се прави на вечен”.   

Някогашният кандидат за президент признава, че до голяма степен природата във Владая, където се намира къщата му, много му помага да се съвземе след тежкия здравословен проблем. „Правя разходки, радвам се на моята прекрасна градина. Природата ме подклажда и ми дава сили”, призна Жорж пред Lupa.bg.

И не скри, че вече не може да ходи на толкова дълги разстояния, както преди, но е упорит и не спира да се движи.

Пази и известна диета. „Аз по принцип много не ям месо, хапвам повече супички и различни здравословни неща”, сподели Жорж. И даде рецептата си за смислен живот: „Важното е с нещо да бъдеш полезен.”

Миналата година, на 3 юли, 78-годишният тогава политик припадна следобед на паркинга на пл. „Ал. Батенберг” в София. Оказа се масивен инфаркт и веднага бе откаран в болница „Света Екатерина”, където претърпя операция и множество интервенции.

Благодарение на късмет, воля и добре калената си физика, Ганчев оцеля и успя да се възстанови максимално. И до днес обаче е убеден, че е оцелял благодарение на истинско чудо. В предишно свое интервю пред нас Шпагата изтъкна, че му е помогнал и здравословният начин на живот, и спортът. „Никога не съм обикалял баровете, не съм пил и не съм пушил”, напомни преди няколко месеца политикът.