Зимата остава, нова порция сняг идва след дни

Затопляне се чака в края на следващата седмица

Общество
09:25 - 29 Януари 2023
10873
Зимата остава, нова порция сняг идва след дни

Зимната обстановка в страната ще се задържи и в идните дни и макар с кратко прекъсване на валежите днес и утре, след това идва нова порция сняг, предупреждават метеоролозите. 

Минималните температури днес ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните - между 1° и 6°.

Ще се задържи предимно облачно, но валежите ще отслабнат и ще спират, най-късно в североизточните райони от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, преди обяд по северното крайбрежие с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 2° и 5°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Преди обяд на места в Западна и Централна България ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 8°.

През първата половина от новата седмица облачността ще е променлива, често значителна, но само на отделни места, главно във вторник в планинските райони, ще има слаби валежи от сняг.

Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен, във вторник в Дунавската равнина и в западната част на Горнотракийската низина - временно силен. Минималните температури ще се понижат и ще са предимно между минус 5° и 0°, а дневните ще се повишават и в сряда в повечето места ще са между 4° и 9°.

В четвъртък вятърът временно ще се ориентира от югозапад и дневните температури в Източна България ще достигат 10°-12°.

Облачността от запад ще се увеличава и вплътнява и след обяд в Западна България ще завали, отначало дъжд. Вятърът отново ще стане северозападен, температурите бързо ще се понижават и дъждът ще преминава в сняг.