Звезда: Брад Пит пристигна с яхта на кинофестивала във Венеция (ГАЛЕРИЯ)

През ключалката
14:09 - 29 Август 2019
5492
Звезда: Брад Пит пристигна с яхта на кинофестивала във Венеция (ГАЛЕРИЯ)

С прожекция на филма "Истината" на японския режисьор Хирокадзу Корееда в сряда вечерта бе открит 76-ият Международен кинофестивал във Венеция, съобщиха световните информационни агенции. Френските звезди Катрин Деньов и Жулиет Бинош са в образите съответно на майка и дъщеря във филма, който е включен в конкурсната програма. 

Катрин Деньов в тоалет в черно и оранжево и Жулиет Бинош в бледорозова рокля минаха по червения килим заедно с японския режисьор, за да представят семейната драма "Истината". Филмът бележи завръщането на Корееда на авансцената, след като през 2018 г. спечели "Златната палма" в Кан с "Джебчии".


"Вложих много от себе си в персонажа - каза 75-годишната актриса. - Сценарият е вдъхновен от пиеса, в която действието се развива в гримьорната на актриса, и е написан с помощта на участващите във филма актьори на различни места - в Париж, Кан, Япония. Става въпрос за портрет на актриса, която прави повече, отколкото е необходимо. Това е толкова далеч от мен самата, че ми бе забавно да се снимам в ролята."


В конкурсната програма за наградата "Златен лъв" са 21 филма на режисьори от ранга на американците Стивън Содърбърг, Тод Филипс, Ноа Баумбак, французите Оливие Асаяс, Робер Гедигян, Роман Полански, канадеца Атом Егоян, шведа Рой Андерсон, чилиеца Пабло Лараин, колумбиеца Сиро Гера. Кинофестивалът във Венеция ще продължи до 7 септември.


Председател на журито е аржентинската режисьорка Лукресия Мартел.


Актьорът Брад Пит направи впечатляваща поява, като пристигна за фестивала на яхта и пъргаво скочи от борда на брега. Той бе заснет как слиза от лодката в перфектна форма и в добро настроение.


Откриването на фестивала бе свързано и с полемика по повод включването на новия филм на Роман Полански "Аз обвинявам", адаптиран по книгата "Офицер и шпионин" на британския писател Робърт Харис, в основната програма. Известният режисьор Полански, който наскоро навърши 86 години, е обвинен, че през 1977 г. изнасилил непълнолетно момиче и заради възможността да бъде задържан и екстрадиран в САЩ най-вероятно няма да дойде във Венеция за премиерата на своя филм.