101-годишна избяга от старчески дом, за да иде при дъщеря си

Германката се изгубила, видяла щерка си през стъклото на патрулката

Куриози
20:11 - 07 Април 2020
3216
101-годишна избяга от старчески дом, за да иде при дъщеря си

101-годишна германка се впусна в авантюра - възрастната жена избягала от старчески дом, за иде на рождения ден на дъщеря си, съобщи полицията. Ченгетата я прихванали, след като тя избягала през авариен изход в дома в Северна Германия.
 
Предприемчивата столетничка обаче се загубила по пътя в търсене къщата на дъщеря си в предградие. След като униформени я спрели, тя обяснила, че живее с дъщеря си, но я заподозрелил лъжа.
 
Когато я довели в къщата, дъщерята обяснила, че майка ѝ се е преместила в дома на възрастните хора само преди две седмици преди и "ужасно ѝ липсвала дъщеря й". Полицията заяви, че възрастната жена е успяла да види дъщеря си - през прозореца на патрулната кола - преди да я върнат в дома.
 
Германия е под национално блокиране повече от две седмици, като събирането на повече от двама души на публично място са забранени.
 
Домовете за възрастни хора са затворени за посетители, за да се ограничи разпространението на зараза за техните уязвими обитатели.
 
Миналата седмица прокурорите от Брунсвик потвърдиха, че разследват дома на възрастни хора във Волфсбург, след като 22 души загинаха там след коронавирусни инфекции.
Етикети: Германия , баба , бягство , дом за възрастни хора