17 са арестувани за 3-те тона кокаин, изплувал на нашия бряг

Дрогата е пътувала за Румъния от Бразилия

Свят
13:09 - 17 Юли 2020
3057
17 са арестувани за 3-те тона кокаин, изплувал на нашия бряг

Благодарение на съвместните усилия на правоохранителните органи на Румъния, България, Сърбия, Испания, Украйна и Бразилия, координирани от съответните национални бюра и прокурори за връзка в Евроджъст, е разкрита организирана престъпна група, действаща на територията на Испания, Бразилия, Сърбия, България и САЩ за трафик на кокаин в размер на 3 тона от Бразилия към Румъния. 17 обвиняеми лица от различни националности вече са предадени на съд.

"Бихме искали да отправим нашата благодарност към Евроджъст и специално да подчертаем подкрепата и високото ниво на компетентност на Националните бюра на Румъния, България и Испания, както и на прокурорите за връзка в Украйна, Сърбия и Бразилия", се казва още в благодарственото писмо на DIICOT.

Споразумението за сътрудничество между DIICOT и ПРБ предвижда директни контакти между двете прокуратури при разследвания с предмет организирана престъпност (включително контрабанда, трафик на хора, трафик на наркотици), тероризъм и други тежки престъпления, извършени на територията на двете страни.