5 камъка за добро здраве

Целеститът бори стреса, белият кварци гони черните мисли

Здраве
11:05 - 15 Септември 2019
3636
5 камъка за добро здраве

Още преди хиляди години древните цивилизации са използвали камъните и кристалите, за да премахнат емоционалните и физически блокажи. Днес тези красиви дарове на природата присъстват в нашето ежедневие под формата на бижу, декорация за дома или като допълнение към нашата медитация.

Всеки камък и кристал е уникален и носи определена положителна вибрация. Вижте някои от тях, които могат да помогнат за баланса на физическото и емоционално здраве.

Бял кварц

Красивият камък ни помага да прочистим мислите си и да обърнем повече внимание на своето здраве. Чрез изчистване на ума от несигурността, белият кварц може да е нашата кристална подкрепа, когато сме решили да спазваме диета или да започнем спортна активност.

Хелиотроп или кървав камък

Той спомага за подобряване на кръвообращението, действа благоприятно на сърцето и кръвоносните съдове, регенерацията на клетките. Хелиотроп е камък, който ни помага да се съсредоточим върху тези области от живота си, които са в застой. Чувствате се в особено настроение? Трябва ви хелиотроп, защото той ще помогне и в баланса на настроението.

Гранат

Всеки има периоди, в които се чувства муден, като блокиран. Гранатът е камък, който изчиства всички блокажи, за да може вашата жизнена енергия да бъде възстановена. Той подобрява циркулацията на клетъчно ниво. Ако медитирате може да го включите в медитацията, за прочистване на мислите ви.

Калцит

Камък, който насърчава емоционалния баланс. Него може да намерите в различни цветове, които могат да бъдат поставени върху всички чакри, за да ги балансират. Черен калцит – облекчава депресията. Син калцит – освобождава негативните емоции и успокоява. Оранжев калцит – за баланс на емоциите, за повече смелост, при депресия. Розов/червен калцит – помага да се елиминира мъката, депресията.

Целестит

Стресът е част от ежедневието на всеки. Този небесносин камък може да ни помогне да постигнем повече спокойствие и щастие, да отпуснем натоварените мускули, поставяйки камъка върху желаната зона. Може да го декорирате в спалнята, за да внесете хармонична енергия и спокоен сън.