757 тарантули изскочиха от колет

Митничарите конфискували пакета от пощенски клон в Манила, Филипините

Любопитно
11:44 - 04 Април 2019
2112
757 тарантули изскочиха от колет

Филипински митничари се натъкнаха на колет, пълен с живи тарантули. Те били опаковани в хартия за подаръци и прилежно сложени в пластмасови контейнери. При преброяването се оказало, че необичайният пакет съдържа цели 757 отровни паяка.

Тарантулите са били конфискувани в пощенски клон близо до летището в Манила, Филипините. А е била изпратена от Полша. Това е поредният пресечен опит за трафик на екзотични животни в страната, припомня Агенция Франс прес.

След пристигането си в крайната дестинация, колетът веднага привклякъл вниманието на митничарите. Освен тарантулите, в него имало бисквити и чай.

Стойността на задържана пратка възлиза на около 5 700 долара. Тарантулите намират пазар като домашни животни. Двама души са били задържани във връзка с трафика.

Паяците са били предоставени на специален център, в който се настаняват животни, конфискувани при нелегален внос. Случката с тарантулите идва само месец, след като в сак на пътник на летището в Манила, бяха открити 1500 нелегално пренасяни костенурки.