Актьорът Даниел Върбанов от „Войната на буквите“ представя новия роман на Людмила Филипова

Премиерата на "Войната на верите" ще се състои в „Топлоцентрала“ на 19 юли

Книги
14:19 - 17 Юли 2023
2919
Актьорът Даниел Върбанов от „Войната на буквите“ представя новия роман на Людмила Филипова

Людмила Филипова ще представи новия си роман „Войната на верите“ на 19 юли. Премиерата ще се състои на бар терасата в „Топлоцентрала“, съобщиха издателите от "Ентусиаст".

Събитието ще е с участието на актьора Даниел Върбанов, който участва като Баян в сериала „Войната на буквите“ по едноименния роман на писателката.

Във „Войната на верите“ авторката разглежда връзката между богомилството, Светата инквизиция и последния кръстоносен поход. Това е история, която се споделя от поколение на поколение и чака да бъде разказана вече шест века в Шуменския край, разказват организаторите. Обмисля се как да бъде предаден разказът в продължение на 17 години.

Людмила Филипова вписва и преплита европейската история в българската, пише проф. Сергей Игнатов за новия роман. „Дори събитията, които се разгръщат в Шуменския регион, са не просто местни и български, а общоевропейски. По този начин разказът е насочен към всички, които споделяме тази обща история“, допълва той.

Людмила Филипова е родена през 1977 г. в София. Дипломира се в УНСС и учи магистратура към американския университет City University. Работила е като специалист в областта на маркетинг, PR и медии. Има и журналистически опит. Участвала е във филми като „Куче в чекмедже" (1982), „Денят не си личи по заранта" (1984) и „Търси се съпруг за мама (1985). 

През 2006 г. прави своя литературен дебют с романа „Анатомия на илюзиите“. Следва „Червено злато" (2007), трилър, в който се разследва незаконната търговия с кръвни продукти. Автор е още на „Стъклени съдби“, „Мастиленият лабиринт“, „Антихтонът на Данте“, „Аномалия“, „Печатна грешка“, „Където се раждат ангелите“, „Войната на буквите“, „Смисълът“, „Божият ген“ и др.