Английски клуб поиска да няма изпадащи от Висшата лига

Спорт
08:30 - 19 Април 2020
3381
Английски клуб поиска да няма изпадащи от Висшата лига

Собственикът на Брайтън енд Хоув Албиън Тони Блум заяви, че не трябва да има изпадащи отбори от Висшата лига, при положение че сезонът не бъде завършен заради кризата с коронавируса, предаде БНР.

В петък клубовете от елита на Англия проведоха конферентна среща, на която се очертаха няколко плана за довършване на кампанията, като приоритетната идея е мачовете да се подновят в началото на юли и оставащите девет кръга да се изиграят за пет седмици.

Все пак е бил обсъден и вариант при невъзможност за довършване на сезона, който предвижда крайното класиране да бъде определено по среден брой точки, спечелени на мач, но според Блум в такъв случай трябва всички тимове да запазят елитния си статут.

"Ще бъде много сурово някой да изпадне от Висшата лига, ако сезонът не бъде довършен. Не виждам вариант, при който някой отбор да изпадне заради 0.2 точки разлика, особено ако се вземе предвид, че тази система не взима предвид силата на отборите, с които си играл до момента", коментира Блум.

"Може да има шампион, очевидно е, че Ливърпул заслужава титлата. Този критерий може да се използва и за разпределението на евроквотите, но не виждам как 70 процента от клубовете ще гласуват за това да има изпадащи", допълни босът на "чайките".