Арестуваха възрастна двойка, убила бездомно коте

Новини
12:43 - 15 Юни 2020
2017
Арестуваха възрастна двойка, убила бездомно коте

Съпрузи на възраст около 85 години са задържани за 24 часа в ареста на столичното 5-то районно полицейско управление, след като властите са получили сигнал, че двамата са убили по жесток начин бездомно коте, съобщава БНТ.

По информация на телевизията за случилото се станало известно от видеоклип, заснет от 12-годишно момиче и разпространен в социалните мрежи. Инцидентът е станал в столичния квартал "Враждебна", в двора на обитаваната от двойката къща. Животното е било вързано и удряно до смърт въпреки молбите на снимащото от оградата дете да спрат.

Разпространението на клипа вчера предизвика протест пред дома на семейството. При извеждането от дома й към полицейския автомобил жената е била съпроводена с викове "Убийца", се вижда от излъчения от телевизията репортаж. Събралите се настояват да се потърси отговорност за жестокостта въпреки напредналата възраст. За проявена жестокост към животно Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до 5 хил. лв.

Пред Би Ти Ви съседи на семейството разказаха, че твърденията им са противоречи и няколко пъти са сменили версията за инцидента. Очаква се по-късно днес да стане известно дали семейството ще остане в ареста.