Асен Агов: Борисов и Тръмп си приличат

Не виждам нужда от американска база в България, след като има в Румъния, коментира бившият депутат

Политика
17:59 - 26 Ноември 2019
3463
Асен Агов: Борисов и Тръмп си приличат

Между американския президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов има химия, те си приличат по много неща. Това мнение изрази бившият председател на парламентарната комисия по външна политика в 38-ото Народно събрание Асен Агов, коментирайки в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви визитата на министър-председателя в САЩ и срещата му с президента Доналд Тръмп в Овалния кабинет.

Тръмп наподобява Рейгън, но е репродукция на Рейгън, смята екс депутатът международник. Според него не Тръмп, а Борисов е заложил дневния ред на срещата между двамата.


Не виждам нужда от американска база в България, след като има в Румъния, каза Асен Агов. Той приветства договорката между президента на САЩ Доналд Тръмп и премиера Бойко Борисов във Варна да има координационен център на натовските кораби в Черно море. Варна винаги е била на прицел на Русия, те сега се опитаха да повлияят и на резултатите на местните избори, посочи Асен Агов.

"Далеч надценяваме това, което представлява Русия във военно-техническо отношение. Само Европейският съюз харчи за въоръжаване колкото Русия и Китай взети заедно. Но страх лозе пази", коментира бившият син депутат.