Асен Агов изплува заради шпионската сага

Малофеев и Решетников искали да върнат Руската империя

Политика
09:18 - 12 Септември 2019
3068
Асен Агов изплува заради шпионската сага

Константин Малофеев и Леонид Решетников, които получиха забрана да посещават България за срок от 10 години, споделят идеята за възстановяване на Руската империя. Тази идеология има съвсем конкретни стъпки. Това заяви в ефира на БНТ позабравеният общественик Асен Агов, бивш депутат от Синята коалиция и журналист.

Агов каза, че Малофеев е бил много активен в процеса по анексирането на Крим към Руската федерация, той стои зад това Русия да обяви санкции на вноса на хранителни продукти от ЕС, включително от България, за да може да продава своите продукти. Той често събира представители на крайната десница в Европа и Америка, а това не са случайни личности.

"Няма никакво съмнение, че Николай Малинов е потърсил именно него, за да се реализират идеите на тези центрове в Москва. Те искат България да бъде част от зоната на влияние на Русия, тоест да споделяме съдбата на Украйна или Грузия", убеден е той.

"Руските интереси в България не се защитават така категорично от това сдружение, което в момента е на прицел, а от много влиятелни икономически кръгове, свързани с вноса на ядрено гориво, на петрол от Русия", смята Агов.