Азис пред Lupa.bg: Циганите прекалиха!

Актуални новини
21:36 - 11 Април 2019
3835
Азис пред Lupa.bg: Циганите прекалиха!

„Ох, какво да ми е мнението?... Циганите явно не разбират, че прекалиха! Трябва да се научат да живеят отговорно, да спазват законите, да не бият и грабят, защото така вече не може. Търпението на хората отдавна е изчерпано. Съжалявам, защото сред нашия етнос има хиляди страхотни, работливи и честни хора. Те мислят същото като мен. Но, уви, се прочуваме с такива отвратителни неща като този побой в Габрово”.

Това заяви пред Lupa.bg в четвъртък вечер Азис, помолен за коментар по случая с антиромските бунтове в Габрово, които избухнаха след бруталния побой на продавач в магазин. Певецът направи уточнението, че не иска да коментира политически и обществено-социални теми, а само творчеството си, но накрая призна, че също е възмутен от побоя в Габрово, защото той допълнително настройва българите срещу ромите.

„Аз се движа главно сред българи, това са моите приятели, моите най-близки хора. От друга страна, винаги го е имал и расисма, и пренебрежението заради по-тъмната кожа. Аз също често съм го усещал. Но то може би е ответна реакция на препатилите от всякакви провокации хора. Против всякакво насилие съм, разбира се, но нека и ромите се замислят, че така не може повече да продължава и за всяко тяхно нагло престъпление ще има някаква по-бурна реакция от обществото. Хората вече не желаят да търпят това и имат право”, завърши звездата, който никога не е крил произхода си.