Банкомат преметна със 110 лв. нашенец от Нидерландия

Крими
09:23 - 01 Септември 2020
1241
Банкомат преметна със 110 лв. нашенец от Нидерландия

Комисионна от 110 лв. за теглене от банкомат-рекетьор по морето. Случаят обиколи социалните мрежи през последните дни. Сигналът е от Марио Куцев – българин, който от години живее в Нидерландия.

Сега почивал на нашето море в Несебър и искал да изтегли 800 лв. от нидерландската си еврова сметка от банкомат за такива транзакции на  „Юронет”. Оказало се обаче, че транзакцията ще е доста „солена”, защото за да получи 800 лв. от сметката си, ще трябва да плати със 110 лв. повече.

„Тази година банкоматите в Равда драстично бяха намалели – останали са само два. Единият почти винаги не работеше, а другият често нямаше наличност.  Наложи ми се да тегля пари в кеш и ползвахме новите банкомати. Теглихме два пъти и открихме, че липсва голяма сума пари”, разказва пред Нова телевизия Марио Куцев.

Той сподели, че банкоматът показва курса на превалутиране и разликата с чеинджбюрата е драстична. Близки на пострадалия мъж му обяснили, че тази практика обаче е законна.

Мъжът е на мнение, че въпреки това не е морално.

Становището на БНБ е, че подкрепят да се направи законодателна промяна, която да третира банкоматите като валутните бюра.