Бащата на отвлеченото дете: Майка му го изпусна от 2-я етаж (ВИДЕО)

Общество
15:10 - 31 Юли 2020
4916
Бащата на отвлеченото дете: Майка му го изпусна от 2-я етаж (ВИДЕО)

Главният архитект на Елин Пелин Борислав Кръстев, бащата от потресаващото видео, на което се вижда как той отнема една от дъщерите си насила, коментира страшните кадрите.

Той обясни, че действително е взел детето от майката, но веднага след това го е отвел в полицията. Там са пристигнали всички отговорни институции, пред които страните са подписали протокол и момиченцето е оставено при баща си за полагащите се 20 дни летен престой.

„Два месеца се опитвах да видя малкото си дете, което претърпя тежък инцидент по вина на майката Катерина – беше изпуснато от прозорец на втория етаж в нейната месторабота и беше в реанимацията на „Пирогов“. След като беше изписано, два месеца майката не ми предостави никаква информация за детето.

Нямаше никакъв достъп до него – за мен, за социалните, държавен съдебен изпълнител направи заедно с мен и полиция общо 6 опита за доброволно предаване на детето, но майката се криеше, нямаше я. Вчера отидох, за да я задържа до идването на институциите. Имам определен широк режим на контакти с децата, които тя тотално не изпълняваше. Има много глоби. Предлагах й да постигнем споразумение и да вървим към споделено родителство“, каза Борислав Кръстев пред Флагман.бг.

Цялото интервю с него чуйте в записа: