Белгийски лекар , издал над 2000 фалшиви Ковид сертификата

Медикът рискува от пет до десет години затвор

ЕС
17:42 - 23 Ноември 2021
2920
Белгийски лекар, издал над 2000 фалшиви Ковид сертификата

Белгийските власти твърдят, че лекар е бил хванат да издава 2018 фалшиви сертификата за ваксинация. Информацията беше потвърдена от правителството и прокуратурата.

Лекарят въвеждал сертификати в системата за пациенти от различни части на Белгия, но така и не отивал да вземе ваксините, които е регистрирал в центровете за ваксинация.

Това предизвикало подозрение. След проверката е установено, че става дума за фалшиви ваксинационни удостоверения. Сертификати са необходими за влизане в почти всички обекти в Белгия, на културни, спортни събития и т.н.

Лекарят вече няма достъп до информационната система за ваксинации, където се въвеждат данните на ваксинираните, но властите подозират, че случаят не е изолиран и ще бъдат направени допълнителни проверки.

Фалшивите сертификати също са отменени. Тези, които са използвали тези фалшиви документи, ще получат покана за ваксинация, съобщиха властите, а някои от тях може да бъдат глобени или лишени от свобода. Лекарят рискува от пет до десет години затвор.