Без земеделците на Мозер в официалната коалиция на десните

ЦИК отказа да впише Обединените земеделци при ПП-ДБ

Политика
09:58 - 26 Февруари 2023
2230
Без земеделците на Мозер в официалната коалиция на десните

Централната избирателна комисия (ЦИК) е отказала на "Продължаваме промяната - Демократична България" към коалицията да се добави партия "Обединени земеделци". Това се разбира от решение на изборната администрация, публикувано късно вечерта (20.38 ч.) вчера, 25 февруари, информира "Дневник". Обединени земеделци е създадена от доайена на дясното у нас Анастасия Мозер и се представлява от Петя Ставрева като председател. 

В решението се посочва, че разширяването на коалицията получава отказ, защото заявлението за това е подадено късно: в 17.40 ч. на 25 февруари, а срокът за искания за промени в състава и имената на коалициите изтича в 17 ч. на същия ден.

"Документите са постъпили след изтичането на този срок, за което приносителят изрично е уведомен като това обстоятелство е вписано в Регистъра на Централната избирателна комисия", се посочва в решението на ЦИК.

 Новата коалиция включва общо шест партии: "Продължаваме промяната" (с лидери Кирил Петков и Асен Василев), партньорите им от предишните избори "Средна европейска класа" (Константин Бачийски) и ВОЛТ (Настимир Ананиев), както и "Да, България" (Христо Иванов), ДСБ (Атанас Атанасов) и "Зелено движение" (Владислав Панев и Добромира Костова), обединени в "Демократична България".