Бившият БНР шеф пуска бомби: Тарашили са апартамента на Стефан Янев като моя

Андон Балтаков с шокиращи разкрития за теч на информация в обществената медия и "дълбоката държава"

Ексклузивно
09:33 - 06 Септември 2021
10021
Бившият БНР шеф пуска бомби: Тарашили са апартамента на Стефан Янев като моя

Бившият шеф на БНР Андон Балтаков, който си тръгна от поста по лични причини, след като апартаментът му бе взломен от неизвестен извършител, по думите му, с цел "сплашване", хвърли бомба, че по същия начин е било тършувано и в жилището на служебния премиер Стефан Янев. 

През лятото, когато Балтаков разкри, че е станал жертва на разбиване през балконска врата, като от вещите му са били взети само стари дрехи, премиерът гостува в "Неделя 150" по програма "Хоризонт" и заговори за дълбоката държава, като намекна, че и той е ставал свидетел на подобна случка. 

В интервю за "24 часа" бившият директор на обществената медия разкри, че самият Янев е бил взломен през 2015 г., след завръщане от САЩ, където е бил на визита:

"Не го споделих в интервюто, защото прецених, че това е лична информация. Като журналист никога не бих казал нещо без позволение на съответната страна. Но приемам това послание като разрешение да споделя. Това, което ми разказа г-н Янев, е също толкова шокиращо. Предполагам, направи намек за дълбоката държава, за задкулисието и как се действа на определени нива. Разказа ми как, след завръщането му от САЩ през 2015 г., е намерил - по подобен начин - апартамента си разбит и "претършуван". И до ден днешен той няма яснота кой, какво и как...", обяснява Балтаков. 

Той разкрива още, че в радиото е имало теч на информация по повод автоинцидента, който претърпя той с велосипедист. Уточни и че пострадалият не е бил ранен, а лично той го е откарал в дома му. Тогава разказал на ограничен кръг свои колеги в БНР какво се е случило, кой е колоездачът, а информацията за минути била разпространена в медийното пространство.