BMW Х7 е в България, колко струва? (СНИМКИ)

Техномания
13:08 - 17 Юли 2022
9679
BMW Х7 е в България, колко струва? (СНИМКИ)

Тази година е една от най-интересните за BMW феновете, тъй като освен нови модели, почти цялата гама на марката бе обновена. Един от моделите който получи фейслифт е най-големият „джип“ на баварците - Х7.

Разделени на две фарове и по-големи „бъбреци“ отличават фейслифта от предходния модел, докато отзад нови графики на светлините са заменили старите стопове. В интериора промените се изчерпват с нови екрани и по-малък превключвател на скоростите.

Колата вече е налична за поръчване в България и може да се конфигурира в сайта на BMW, който показва, че базов модел започва от 180 850 лева. Той пристига с 3.0-литров бензинов двигател с мощност от 381 конски сили, задвижване на четирите колела и автоматична трансмисия.

Към момента Х7 може да се поръча още с дизелов 3.0-литров двигател с 352 конски сили и цена започваща от 182 850 лева или в най-върховата версия М60i, където 4.4-литров бензинов двигател генерира 530 конски сили, заедно с малък електромотор. Тук цената започва от 229 хиляди лева.

Базовата версия получава панорамен покрив, адаптивни LED светлини, BMW Live Cockpit Plus с извит дисплей, комфортни седалки, спортен волан, адаптивно въздушно окачване и други. В същото време може да поръчате всевъзможни опции, започвайки от цвета, чиято цена може да достигне над 7 хиляди лева.

Джантите в най-големия си размер от 23-цола са на цена от 10 775 лева, а тапицерия по избор в комплект с всички допълнителни екстри може да добави още толкова към сметката.

Декоративни карбонови лайсни в интериора вървят в комплект с М пакет в екстериора и добавят 9 хиляди лева към цената, а ако решите да добавите и М Про пакет, това ще ви струва още 4347 лева. За тях получавате черни елементи в екстериора, М колани, спортна изпускателна система и светеща предна решетка.

Озвучителна система за 10 хиляди лева и куп други екстри също могат да бъдат прибавени към списъка, който лесно може да добави 70 хиляди лева към базовия модел.