Бойко Борисов: България е обран бостан в момента (ВИДЕО)

Коалицията на ПП беше направена с кеша, заяви лидерът на ГЕРБ

Политика
18:43 - 23 Май 2024
7885
Бойко Борисов: България е обран бостан в момента (ВИДЕО)

"Трябва да се водим само от едно: Съединението прави силата. Толкова слаба държава не сме имали, колкото и по-нестабилна. По-несигурна Европа също не сме имали. Президенти се стрелят. Тотален икономически хаос навсякъде. Направихме големия компромис. Най-голямата политическа сила буквално се даде на ПП". Това заяви лидерът на ГЕРБ от Велико Търново.

Помислих си, че можем да не сме прави, заради това дадохме шанс на ПП. При тях има само 1 процент усвояване. Оня ден бях в Благоевград. В  Симитли, каквото оставихме, нищо не е променено. Санирахме всичко безплатно. България е обран бостан в момента. Няма ги парите. Вложихме милиард и 350 хил. лв., за да се довърши "Хемус". Над милиард за ВиК сектора заделихме, препраха ги. Аз съм сигурен в изтеклите записи, защото са ми ги говорили тези неща. Коалицията така беше направена с кеша. Знаеше се за кой министър колко. Още не могат да разберат, че записите са правени от техните хора. Да пратиш да се асфалтира мястото на катастрофата на НСО и Кирил Петков, това е проблем. Нямаше дупки, а се асфалтира. Защо се прави?! Сега не може да се направи петорна експертиза", подчерта Бойко Борисов.

"Ако имаме правителство, догодина ще влезем в Еврозоната", смята той. "Бяхме еталон за нулева миграция и дойде Бойко Рашков - обидата ми е останала. Никога няма да отмъщавам за това, което направиха пред децата срещу нас. На хората, които арестуваха Севда, която е по-добра от Тицин, на тези хора ли трябва да дадем да управляват?! Ние с Горанов сме мъже, а Севда е жена и я закопчаха пред детето й. Тези хора търпеливо ви обират", каза Борисов.

"ПП-ДБ ни дължат ротация, както ние ги подкрепяхме 10 месеца. Ако искат да има нещо стабилно, те ще ни подкрепят, ние ще сме водещите, но трябва поне още 2 партии да влязат. Наесен трябва да имаме нов бюджет и да дадем на българите някаква светлина. Иначе пак на Христо ще му кажа, че България след всеки път става по-нестабилна и няма желание за управление. Активите вече са на предела долу", подчерта Бойко Борисов. "Този път нма как да подкрепим втория или третия, хората искат ние да сме доминиращата сила", завърши лидерът на ГЕРБ.

"Неофициална партия са хората от ПП. Те са шумкари и са фалшива партия. Какво направихме във Велико Търново? Общинските болници работят. Както казва Борисов: Държавата преди всичко. Какво направиха ПП? Тази година националната детска болница щеше да е готова. Това е приоритет за нас. Тези шмекери от ПП откраднаха ли детската болница с неможенето и безхаберието си?! Хората от Полски Тръмбеш ми казаха: След ПП трева не никне. Това заяви бившият здравен министър Костадин Ангелов. 

"ПП са предатели, ще предадат и най-милото си за кеш. Колкото и да ни мачкаха, останахме заедно. В ГЕРБ предатели няма, ние няма да предадем България", обеща водачът на листата във Велико Търново.

"Пътувайки до тук, попаднах на платена публикация: Ние спасихме Северна България. Къде е магистралата до тук? Един процент България е усвоила в частта за общините. Не можеш да казваш, че спадяваш Северна България, а да няма магистрала, няма как да казваш, че спасяваш общините, а да не им даваш пари", това заяви от своя страна евродепутатът Ева Майдел.

"Публичните финанси са най-малкият проблем. Администрацията спря да работи, тя има нужда от години проветряване, тя влияе на бизнеса. Показахме като общество, че нямаме нужда от План за устойчивост. Представяте ли си, ако управляваме еврофондове! Няма да припомням как Кирил Петков стана министър с лъжа. Това е късметът на ГЕРБ", заяви от своя страна бившият финансов министър Владислав Горанов.