Бойко Борисов: Цветанов да си помисли откъде дойде атаката 

Премиерът говорил със заместника си за имотния скандал по телефона, обещава последствия заради сагата

Новини
16:23 - 21 Март 2019
2346
Бойко Борисов: Цветанов да си помисли откъде дойде атаката 

Премиерът Бойко Борисов не скри разочарованието от разразилия се имотен скандал със знакови фигури на ГЕРБ и преди старта на заседанието на Европейския съвет в Брюксел призна: "Тъжно ми е и ми е гадно".

Лидерът на ГЕРБ разкри, че вчера е разговарял със заместника си Цветан Цветанов по темата и добави, че очаква от него да си помисли сам откъде е дошла тази атака срещу него и срещу партията точно в този момент.

"Това не ни оправдава. Ако има нарушение, дори да няма престъпление, ще има последствия", закани се министър-председателят. 

Той увери, че ще изчака отговорните органи да излязат със становище по скандала преди да вземе решение как ще реагира, но и добави, че мнозина гербери са му се обадили да му се жалват как за разлика от други партийни лидери, които подкрепяли виновните, той винаги махал хора и режел глави при случаи на сигнали за нарушение. "Ясно е, че някои взимат имоти за по 200 лева, а други - за по 1200 квадрата. Свикнали сме на всякакви корупционни схеми, но въпросът е ГЕРБ прави ли така?", коментира още премиерът в Брюксел. Борисов добави и че се чувствал зле, защото същите обвинени в нарушения партийни лица направили много, а сега скандалът удрял по всички в ГЕРБ и то предизборно. 

Снимка: Агнес Методиева