Борисов доволен от строежа на АМ "Европа" (ВИДЕО)

Премиерът откри и нова поточна линия на Кока-Кола

Топ
11:55 - 26 Август 2019 (обновена)
4892
Борисов доволен от строежа на АМ "Европа" (ВИДЕО)

Много работа е свършена по изграждането на АМ „Европа“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на строителните работи на магистралата. Той бе придружаван от министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Нанков потвърди, че вече има някои дейности, които са на 100%. „Над 40% от изкопните работи са готови. Над 15% от насипните работи“, обясни Нанков. Той обясни, че е открит археологически обект на 19-я км. Там ще е изградена една от предвидените площадки за отдих. След 20-25 дни се започва работата и по по-тежкия участък от магистралата.

„Много ми е кеф така – първо минаваме по нивите, после на чакъл и накрая на асфалт. Много се дразнят другите институции, защото няма какво да покажат. Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората“, посочи премиерът.

Премиерът Борисов подчерта, че именно инфраструктурата привлича и инвеститорите.

„Без инфраструктура, никой инвеститор няма да дойде. Инфраструктурата е изключителен приоритет и има големи изисквания към нея“, потвърди министърът на икономиката Емил Караниколов.  Той подчерта, че безработицата е на рекордно ниски нива между 4,2 и 4,7% според различните данни. Припомни и че е отчетен рекорден износ. В момента само за първите 6 месеца имаме 27, 2 млрд. Инвестициите ни средно с около 1 млрд. над средното ниво. 2017 г. имаме 2 млрд. и 300 млн., 2018  - над 1 млрд. и 800 млн., 2019 година също върви положително.    

A след инспекцията си на АМ "Европа" Борисов се отправи към Костинброд, където откри тържествено нови производствени мощности на големия концерн "Кока Кола". Инвестицията е за над 34 милиона лева. Правителството ще отпусне финансова помощ за изграждане на инфраструктура до завода в размер на 1 777 814 лева. "Асфалтът не се яде, но чрез него се правят заводи и се получават заплати", каза премиерът и публикува видео в профила си в социалната мрежа.