Борисов: Най-малко 80 депутати ще са нужни на ГЕРБ

Политика
21:51 - 25 Септември 2024
2419
Борисов: Най-малко 80 депутати ще са нужни на ГЕРБ

Най-малко 80 депутати ще са нужни на ГЕРБ за да изпълни обещаното в кампанията, заяви в Стара Загора лидерът на партията Бойко Борисов. Той обяви сигурността и образованието като основни приоритети, а за енергетиците от "Марица-изток" каза, че парите по Плана за възстановяване и за енергиен преход ще отидат в държавно предприятие.

"Ако ГЕРБ не се върне в управлението, ще започне да работи Пактът за миграция. Аз до 2018 г. не разрешавах да се връщат мигранти", каза Борисов.

В Стара Загора лидерът на ГЕРБ представи листата на партията. Начело на нея е кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който обяви, че няма намерения да става депутат, но ще се бори за развитието на региона. 

Като в програмата, която е подкрепил и Бойко Борисов, е включено изграждане на четирилентов път от Стара Загора до магистрала "Тракия", други важни инфраструктурни проекти в града и региона, развитие на бившето летище в модерна индустриална зона, цялостен ремонт на Университетската болница, изграждане на многофункционална спортна зала и други.