Борисов отряза лентата на индустриалния хъб "Божурище" (СНИМКИ)

Премиерът се хвали с множеството инвеститори - задръстили пътищата

Икономика
10:58 - 12 Септември 2019
2008
Борисов отряза лентата на индустриалния хъб "Божурище" (СНИМКИ)

Ще правим път към индустриалата зона Божурище. Имаме много заявки за инвестиции, за милиарди левове, за стотици работници, добре платени. Този път, който планирахме да разширяваме, няма да свърши никаква работа. Неслучайно инвеститорите питат за инфраструктората. Когато си направил над 200 хил. лв. инвестиция и имаме населено място като Божурище, веднага стигнахме до проекта, който вчера ви го представихме - ще направим един околовръстен път от царица Йоана, който да свързва магистралата със зоната. Това възлиза на 50 млн. лв. Това се прави, за да осигурим на хората от Божурище нормален живот. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на официалното откриване на индустриален център "Божурище". Дойдоха толкова много инвеститори, че задръстихме пътищата, добави той. 

"Дал съм на министрите кратки срокове да започнат процедурите. Веднъж трябва да спасим Божурище, втори път да не изпъдим инвеститорите. Когато имаш такива големи инвестиции, трябва да направим и инфраструктурата", коментира премиерът. 

"Асфалтът не се яде. Той създава млрд. инвестиции и хиляди работни места. Надявам се да плащат и добре", добави той и благодари на всички работници и строители, проектанти, инженери. Борисов обеща да направи всичко възможно да се ускорят всички процедури и да осигури бюджет за целта. 

Новата логистична база е на голяма датска компания, в която са инвестирани 107 млн. евро и ще бъдат разкрити 300 нови и работни места.