Борисов: С Волен Сидеров сме в прекрасни отношения

"Някой да мачка лидера на "Атака"? Не го вярвам", отсече премиерът

Новини
23:30 - 01 Ноември 2019
9351
Борисов: С Волен Сидеров сме в прекрасни отношения

С лидера на "Атака" Волен Сидеров сме в прекрасни отношения. Винаги, когато се е обадил, когато е пожелал, сме се видели. Даже 4-5 дни преди изборите се видяхме. Така премиерът Бойко Борисов коментира изненадващо пред телевизията на "Атака" "Алфа" думите на лидера на националистите от сряда, когато обвини ГЕРБ, че са си замълчали за изключването му от ръководството на т.нар. "малка коалиция". 

Премиерът увери, че партията му и "Атака" се подкрепяли там, където можело по места. "Към този момент не разбирам защо ме питате за него", казва министър-председателят. И отсече, че не е негова работа какво се случва между "Атака", НФСБ и ВМРО, а ГЕРБ има подписано споразумение с всички тях заедно като "Обединени патриоти". 

"Това, което сме подписали, го изпълняваме към днешна дата", увери Борисов. Той задава и реторичен въпрос на водещия - какво трябва да направи по отношение на споразумението между патриотите. "Атака е коалиционен партньор, естествено", контрира премиерът. Борисов бе категоричен, че няма право да се меси в делата на "малката" коалиция. "В прекрасни отношения сме до ден днешен", повтори той. 

"Някой да мачка Волен Сидеров, това не си го представям", коментира Борисов. "И мен цял ден се опитват Корнелия Нинова и Мая Манолова да ме мачкат и плашат. Има го това в политиката", добавя той. И завърши с думите, че в лицето на Сидеров срещал голям приятел и съратник.

"Нека да мине и неделя, ще го поканя, ще си поговорим и ще се разберем какво е удобно и какво е в неговите планове и виждания. 3 години караме така. Самият факт, че трите партии от коалицията имат абсолютно мнозинство в Столичния общински съвет, е достатъчен. Това, че тримата воеводи, вождове се карат, те се сдобряват. И на мен ще ми липсва Сидеров като народен представител, но той не ми се е обадил да ме пита за мнение. За да нарека някой мой приятел и партньор, означава, че той има качества", казва още Борисов. 

Премиерът е убеден, че повод за притеснения за коалиционното споразумение няма. И обещава да гостува в ефира на "Алфа" след балотажите в неделя: "Само да мине неделя, братко, че виждате какво става - бием ги, бием ги, и те пак излизат и казват, че те са победители".