Борисов създал ГЕРБ да се бори с корупцията 

Премиерът отново се закани да има последствия заради "Апартаментгейт"

Новини
11:33 - 22 Март 2019, Обновена на: 11:52 - 22 Март 2019
2062
Борисов създал ГЕРБ да се бори с корупцията 

Министър-председателят Бойко Борисов отново потвърди, че последствия заради грандиозния апартаментен скандал, разразил се в последните дни заради ключовите лица на ГЕРБ, ще има. Борисов отново се възмути, че ударът срещу партията е огромен и добави: "Аз съм създал ГЕРБ, за да се бори с корупцията на БСП". 

Като се прибера, ще събера колегите и ще преценим, ако има такова нещо, ще си понесат последствията, категоричен бе премиерът. 

"Ние нашите последствия ще си ги понесем, дали ще е петно, дали белег. Има смисъл тази партия, само ако изпълнява това, за което е създадена. Как ще оневиним БСП за лагерите? Ще кажете, че това е отдавна – но те не са се отказали от историята си. Националните катастрофи, съсипването на икономика, банки. Ако ГЕРБ са приели закон в парламента, който облагодетелства някой, ... законът изчезва”, каза още Борисов.

По повод последните решения по темата "Брекзит", Борисов каза, че 1000 дни не са стигнали, за да има решение. "Но в същото време имаме готов договор. Имаме папка с решения, 98% нещата са договорени". Той изрази и позиция, че хората трябва да преценят дали да има високо строителство в градовете. Даде пример с Брюксел и Лондон, където също има високи сгради и запита риторично – "там няма ли протестиращи".

"Хубаво ли е да има високи сгради? Като минавам по "Цариградско шосе" и гледам сградите – те са красиви. Дават съвсем друг облик на града. Но ако искат колиби – колиби. Глас народен, глас божи. Ние живеехме в колиба – две стаи и баня. Със сестра ми в една стая, докато бяхме и студенти, включително. Майка и татко в другата стая”, каза Борисов.

"Колкото съм за единение и мир. Толкова неща се правят добри и само с общи усилия можем да се измъкнем от този тежък свят. Снощи говорих и с Могерини, и с Ципрас. Говорихме си с Кипър, че ако имаме готов интерконектор, на юг-север се създава още една възможност за газопренос. Имаме рядък шанс да го направим”, допълни премиерът.

За взаимоотношенията си с президента Румен Радев обясни, че той „лично му е докладвал и терористичните актове, и за това, което правим в икономиката. Лично аз - два пъти”.

Снимка: Агнес Методиева