Борисов: СДС си е нашата партия, Радев не се държи като държавен глава

Топ
19:23 - 11 Декември 2019
5645
Борисов: СДС си е нашата партия, Радев не се държи като държавен глава

СДС ни прати на правилния път, това си е нашата партия. Така емоционално премиерът Бойко Борисов обрисува синята идея и продължението й, както го нарече, от ГЕРБ на 30-я юбилей на синия лъв. 

"ГЕРБ не само го удържа, не само го бетонира, но и го надгради", каза той. А сред присъстващите на годишнината от учредяването на СДС беше и кметът на София Йорданка Фандъкова.

"СДС си е нашата партия, защото когато ние въобще не сме си мислили, че ще се занимаваме с политика, СДС си беше нашата партия. Не мога да не се обърна по старшинство към човека, който ми даде генералските пагони - президента Стоянов. Не мога да си изразя задоволството си от избора на бившия премиер и настоящ конституционен съдия за заместник-председател на Венецианската комисия - Филип Димитров", посочи още Борисов.

"Комунист да говори от името на народа - ами те от името на народа направиха и Народния съд. И избиха цвета на нацията! С цялата си наглост излизат и казват, че говорят от името на народа", коментира Борисов пред симпатизанти на СДС, като стана ясно, че визира президента Румен Радев. Той направи сравнение как "червени агенти провокатори" са направи така, че партия като СДС да не е след управляващите. "Люти скандали, частичка по частичка люпеха от СДС. ГЕРБ обаче удържа и изпълнихме основната мисия - да не позволяваме БСП да дойдат на власт", добави министър-председателят.

А после коментира, че след срещата си с американския президент Доналд Тръмп е получил уверение за опит проектът АЕЦ "Белене" да се продължи и спаси. "Затова само няколко дни по-късно той прати ядрените експерти и те бяха в "Белене". Все пак сме дали близо 3 млрд. лева, яд ме е", каза още Борисов.